Παγκόσμια ημέρα των ζώων


Από το 1931 μέχρι σήμερα αυτή η ξεχωριστή μέρα για τους απανταχού ζωόφιλους αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με εορταστικές εκδηλώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου και με τη συμμετοχή ζωοφιλικών οργανώσεων και χιλιάδων ανθρώπων

Το 1931 στη Φλωρεντία γιορτάστηκε για πρώτη φορά η παγκόσμια ημέρα των ζώων. Στόχος όσων διοργάνωσαν εκείνη την πρώτη εκδήλωση ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς τα ζώα, άγρια και ήμερα. Η 4η Οκτωβρίου είναι η μέρα που γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, τον οποίο η Καθολική Εκκλησία έχει ανακηρύξει προστάτη των ζώων. Ετσι, ήταν φυσικό επόμενο η ημερομηνία αυτή να επιλεγεί ως η παγκόσμια ημέρα των ζώων.

Από το 1931 μέχρι σήμερα αυτή η ξεχωριστή μέρα για τους απανταχού ζωόφιλους αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με εορταστικές εκδηλώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου και με τη συμμετοχή ζωοφιλικών οργανώσεων και χιλιάδων ανθρώπων.



Στη χώρα μας οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ευκαιριακό χαρακτήρα και στηρίζονται σε μεμονωμένες προσπάθειες, γεγονός που δεν έχει δώσει στον εορτασμό της ημέρας των ζώων τις διαστάσεις που έχει σε άλλες χώρες.
Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Συνήθως η γιορτή των ζώων στις ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβάνει σεμινάρια για την ενημέρωση των πολιτών ως προς την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικιδίων, καθώς και διάφορες άλλες ευχάριστες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις μορφολογίας σκύλων και γατών.
Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά είναι πολύ ωραία. Υπάρχει όμως ένας φόβος που έχει να κάνει με όλες τις «παγκόσμιες ημέρες», όπως εκείνη της μητέρας, των ερωτευμένων ή αυτής... κατά του καπνίσματος. Αυτές τις ημέρες υπάρχει ο κίνδυνος να θυμόμαστε και να κάνουμε πράγματα, δημιουργώντας ένα άλλοθι για όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου που τα ξεχνάμε και τα αμελούμε.


Το να καπνίσεις ένα πακέτο τσιγάρα λιγότερο μια μέρα δεν λέει και πολλά. Οπως δεν αποδεικνύει το πόσο καλό παιδί είσαι, αν επισκεφθείς τη μητέρα σου για μία μέρα στο γεροκομείο που μαραζώνει τις υπόλοιπες 364. Το ίδιο ισχύει και για τους σκύλους που στις 4 του Οκτώβρη μπορεί να δεχθούν κανένα χάδι ή καμιά λιχουδιά, ενώ από τις 5 του μήνα θα ξαναρχίσουν οι κλωτσιές και το πέταμα στον δρόμο ή η απομόνωση σε κάποιο μπαλκόνι.
Share on Google Plus

About John Tsipas

Hello, I'm Admin of Gold Life (Gaia Group). Peace and Love to Everyone! Protect Our Planet! Be One of US!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

What's Hot?

Intresting Posts

Blog Archive :