Φονικός ανεμοστρόβιλος χτυπά την Οκλαχόμα

Η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση μέγιστης καταστροφής
Κατατάσσεται στην κατηγορία 4, που είναι ο δεύτερος ισχυρότερος τύπος ανεμοστρόβιλου.

Δρόμοι έχουν κοπεί στη μέση.
Δύο σχολεία και ένα νοσοκομείο έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Σωστικά συνεργεία στην Οκλαχόμα συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθειες, σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, για τον απεγκλωβισμό τραυματιών στην περιοχή της πόλης Μούρ, προάστιο της πόλης της Οκλαχόμα που επλήγη από καταστροφικό ανεμοστρόβιλο.




Εκεί που κάποτε ήταν οικοδομικά τετράγωνα τώρα έχουν μείνει μόνο ερείπια.
Ο ανεμοστρόβιλος είχε ανέμους 320 χιλιομέτρων την ώρα, και διάμετρο 1 μιλίου, δηλαδή 1,6 χιλιομέτρων, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές.


Ο μέχρι τώρα επίσημα επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών είναι 91, μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά.  Σύμφωνα με τις αρχές αναμένεται πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.  Σωστικά συνεργεία ανέσυραν πολλά παιδιά ζωντανά από τα συντρίμμια των σχολείων που σχεδόν ισοπεδώθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται για την εύρεση όλων των αγνοουμένων.  Τουλάχιστον 240 είναι οι τραυματίες.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε την περιοχή σε κατάσταση μέγιστης καταστροφής και διέταξε την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί η πολιτεία της Οκλαχόμα.  Όπως είπε ο κ. Ομπάμα, τώρα η προσοχή μας θα πρέπει να επικεντρωθεί «στην επείγουσα προσπάθεια απεγκλωβισμού θυμάτων και μακροπρόθεσμα ανοικοδόμησης της περιοχής».



Η κυβερνήτης της Οκλαχόμα Μαίρη Φώλιν, διέταξε να σταλεί η πολιτειακή εθνοφρουρά για να βοηθήσει στις σωστικές προσπάθειες και διασωστικές ομάδες από κάθε γωνιά της Οκλαχόμα έχουν σπεύσει στη περιοχή.

Το University of Oklahoma δίνει στέγη στους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους και ο Ερυθρός Σταυρός κάνει έκκληση για αιμοδοσία.


Σπίτια έχουν γκρεμιστεί και έχουν ανακατευτεί με κορμούς δέντρων που ξεριζώθηκαν. Αυτοκίνητα και φορτηγά παρασύρθηκαν και ανατράπηκαν


Δεκάδες οχήματα εντελώς διαλυμένα μέσα στον αυτοκινητόδρομο 35, μετά τον καταστροφικό τυφώνα που «χτύπησε» την πόλη Μουρ στην Οκλαχόμα.
REUTERS/Gene Blevins

«Ξεριζωμένες» αντλίες

Ένα κυριολεκτικά ισοπεδωμένο βενζινάδικο με "ξεριζωμένες" τις αντλίες του, μετά τον καταστροφικό τυφώνα που «χτύπησε» την πόλη Μουρ στην Οκλαχόμα. Το φονικό του πέρασμα την Δευτέρα άφησε πίσω του τουλάχιστον 91 νεκρούς καταστρέφοντας παράλληλα σπίτια, σχολεία και ένα νοσοκομείο. REUTERS/Gene Blevins

Δύο κοριτσάκια δίπλα στα συντρίμμια



Το κτίριο του σχολείου πριν και μετά την καταστροφή.


Share on Google Plus

About John Tsipas

Hello, I'm Admin of Gold Life (Gaia Group). Peace and Love to Everyone! Protect Our Planet! Be One of US!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

What's Hot?

Intresting Posts

Blog Archive :